Wie ben ik?

In het jaar 2000 heb ik mijn diploma edelsmeden behaald aan de vakschool te Schoonhoven.
Daarna ben ik anderhalf jaar werkzaam geweest als goudsmid op een atelier, waar alles handmatig wordt gefabriceerd.
April 2002 ben ik als zelfstandig goudsmid aan de slag gegaan, en werkte voornamelijk free-lance voor verscheidende juweliers.
Vanaf januari 2004 ben ik begonnen met het ontwerpen van eigentijdse sieraden. De reacties daarop waren zodanig dat ik thans mijn eigen klantenkring heb opgebouwd.

Mijn specialiteit is het ontwerpen en maken van unieke en persoonsgebonden sieraden, speciaal afgestemd op de wensen van de klant.
Mijn sieraden worden onder andere verkocht bij kap- en schoonheidsalons en kleine boetiekjes.
Zelf geef ik op aanvraag sieraden avonden, waaop ik bij de mensen thuis mijn werk aan bied. Daarnaast exposeer ik op verscheidende kunstmarkten.

Materialen

De meeste sieraden zijn vervaardigd met roestvrij staaldraad met nylon coating. Door de nylon coating blijft het staaldraad zijn mooie zilver kleur of goud kleur behouden. Het roestvrij staaldraad is sterk en flexibel.

Voor de sluitingen en oorstekers wordt zilver of goud op zilver gebruikt. Helemaal goud is uiteraard ook mogelijk.

De kralen die ik gebruik zijn een goede kwaliteit glaskralen, hieronder vallen ook de glasparels. De zilverkleurige kralen zijn anti-allergisch.

Voor de parel sieraden gebruik ik echte zoetwater parels. Deze parels worden gekweekt in meren in Japan en China.
Om lang plezier van parels te hebben is het raadzaam om contact met parfum en hairspray te vermijden.

Voor de edelstenen sieraden zijn verschillende edelstenen gebruikt. Dit zijn vooral de edelstenen die vroeger bekend stonden als half-edelstenen. (Nu bestaat die term niet meer, en spreekt men enkel van edelstenen).

Ik gebruik voornamelijk onyx, tukoois, amethist, carneool, bergkristal en bloedkoraal. De gekleurde bergkristallen zijn geïmpregneerd met kleurstof, dit geeft niet af. De lichtrode bloedkoralen hebben een natuurlijke kleur, de felle donkerrode zijn nagekleurd.